Resultats de la cerca frase exacta: 16

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. polvoró
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pastís petit elaborat amb farina, llard o mantega, i sucre, que es desfà en pols en ser mossegat. [...]
2. rostidoria
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Botiga on es preparen i es venen menjars rostits (a la brasa, al forn, a l'ast, a la cassola, etc.) i també altres viandes, que poden ser emportats o consumits en el mateix establiment. [...]
3. noni
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit comestible del nonier (Morinda citrifolia), carnós, de tipus múltiple, de 10 a 18 cm, de forma ovoide, amb força llavors, que primer és verd i a mesura que madura passa a ser groc o gairebé blanc i a adquirir una olor agra, que s'utilitza sobretot per a fer-ne suc. [...]
4. dònut
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pasta esponjosa i fregida en forma d'anella, que pot ser coberta de glaça, xocolata o altres productes, i pot ser farcida o no. [...]
5. marxar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Començar a ser cuita, una vianda. [...]
6. delícia de pollastre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Porció petita de carn de pollastre sencera o picada, arrebossada per a ser fregida. [...]
7. fogassó
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fogassa petita de formatge tendre destinada a ser consumida al cap de poc temps de feta. [...]
8. vi de llàgrima
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Vi que raja de la tina de fermentació i passa a les botes sense necessitat de ser premut. [...]
9. per emportar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Dit de l'aliment o la beguda que se serveix expressament per poder ser consumit fora de l'establiment on es ven. [...]
10. formatge cremós
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fresc fet amb llet sencera i nata, de color blanc trencat a groc pàl·lid, sense crosta, amb una textura que el fa idoni per ser untat en una superfície. [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>